De tuintrends van 2018

Geplaatst op

Nog even en de lente gaat weer van start. Wanneer de zon weer gaat schijnen kunnen we weer naar buiten en genieten van een heerlijke tuin. Wel moet je hiervoor je tuin gereedmaken voor het komende seizoen. Daarbij is het natuurlijk heel mooi als je je tuin kunt inrichten volgens de nieuwste trends voor dit jaar. Hierbij daarom enkele van de laatste trends voor 2018.

 

De culinaire kooktuin

 

Enkele jaren geleden was de trend om een moestuin in je tuin aan te leggen. Deze trend zet zich dit jaar ook voort, maar dan met wat extra’s. Je mag je tuin dit jaar geheel in het teken stellen van het natuurlijk koken. Dit is dus niet alleen een moestuin, maar ook een tuin met eetbare planten en diverse kruiden. Op het terras zet je dan een grote tafel neer, waar je met veel mensen omheen kunt zitten. Hoewel we buiten vaak barbecueën houdt een kooktuin meer in. Op moderne haarden kan je tegenwoordig ook koken, maar ook de luxueuze buitenkeuken zijn niet meer zo duur als ze in het verleden waren.

 

Industriële look in de tuin

 

Een industrieel interieur voor de woonkamer is al enkele jaren een van de populairste woontrends. Voor dit jaar komt deze trend ook naar onze tuin. Nadruk ligt vooral op het gebruik van ruwe onbewerkte en natuurlijke materialen, zoals Belgische hardsteen of gevlinderd beton. Ook ruw hout past goed in een industriële tuin. Het voordeel van dit materiaal is, dat het na verloop van tijd juist mooier wordt.

 

Luxe leefgenot

 

De economie trekt weer aan, dus luxe behoort weer een van de nieuwe woontrends, maar ook voor de tuin. Hierbij wordt dan vooral de nadruk gelegd op bijvoorbeeld een whirlpool in de tuin, een buitendouche of een sauna. Hiermee verhoog je sowieso het leefgenot in de tuin en het nodigt ook uit om mensen uit te nodigen en gezamenlijk van de luxe in je tuin te genieten.

 

Zwerfkeien

 

Om de tuin gezelliger te maken, is het gebruik van zwerfkeien weer helemaal in. Je kunt enkele hele grote zwerfkeien in je tuin leggen als een soort van middelpunt in de tuin, maar het is ook leuk om kleinere zwerfkeien te gebruiken om bijvoorbeeld een bloemenborder te maken.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden