De trends in tuinen en tuinieren van 2019.

Geplaatst op

Zoals er trends zijn in mode en in de inrichting van je huis, zijn er ook trends in tuinen. Hoe je je tuin indeelt, waar je je tuin voor gebruikt, hoe je je tuin verlicht en ook hoe je je tuin onderhoudt. In dit artikel staan we stil bij de grootste veranderingen in 2019.

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

Veel verschillende soorten planten en spullen kunnen ervoor zorgen dat je tuin chaotisch oogt. Dit levert onnodige stress op. Een tuin bijhouden kan veel werk zijn, maar gelukkig zijn er veel manieren om het jezelf wat gemakkelijker te maken. In 2019 zijn mensen op zoek naar het versimpelen van het onderhoud. Een oplossing hiervoor kan zijn om je tuin te automatiseren. Het bestaat! Door gebruik te maken van zonne energie kun je er voor zorgen dat jouw planten water krijgen zonder dat je met je gieter door de tuin heen hoeft. Je kunt namelijk een waterpomp bevestigen aan je water tank en het water naar de delen van je tuin begeleiden die het meest dorst hebben gedurende de zomermaanden. Wanneer je op vakantie bent, hoef je geen hulptroepen in te schakelen om je tuin te onderhouden. Zo kom je ook weer thuis in een nette tuin om het vakantiegevoel nog wat langer aan te kunnen houden.

Een eerste indruk maak je maar één keer

Net zoals jijzelf in het dagelijks leven, kan je tuin ook maar één keer een eerste indruk geven. Een mooie tuin is niet alleen om mee te pronken richting je familie en vrienden, maar zorgt er ook voor dat je zelf een stuk fijner thuiskomt. In 2019 wordt er ook een stuk meer aandacht besteed aan de voortuin. Om je entree een stuk aangenamer te maken, kun je ervoor kiezen om plantjes te plaatsen die lekker ruiken. Ook kun je planten en bloemen toevoegen die passen bij de kleur van je huis en je voordeur. Tot slot kun je plantjes tussen hoekjes en stenen plaatsen om het wat interessanter te maken.

Op vakantie in eigen land en tuin

De eigen tuin is 2019 toegevoegd aan de beste vakantiebestemmingen. Je ziet steeds vaker dat een bepaald deel van de tuin wordt ingericht als ultieme plek om te relaxen. Door je tuin te voorzien van een goede speakerset, kun je de liedjes die je in Spanje hebt gehoord naar je eigen tuin brengen. Het is wel belangrijk om te investeren in mooie en vooral comfortabele tuinmeubelen. Zo creëer je een plek waar je ook écht wil zitten. Door de plek een beetje af te schermen met plantjes, zorg je ervoor dat je tot rust kan komen en je in je eigen wereld kan wanen zonder afleidingen. Wanneer je in de late avonduurtjes nog een drankje wil doen, is het belangrijk om de plek te voorzien van licht. Zo kun je er gemakkelijk naar toe wanneer het donker is en ziet de plek er gezellig uit. Om de energiekosten te besparen, kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van groene energiebronnen voor de verlichting van je tuin.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden