De mooiste houten constructies voor je tuin

Geplaatst op

Wil je graag wat meer sfeer in je tuin? Kies er dan voor om wat houten constructies in je tuin te plaatsen. Hout heeft van zichzelf namelijk een zeer warme uitstraling, waardoor je gelijk al een hele andere sfeer krijgt. De meest voor de hand liggende optie is tuinmeubelen van hout aanschaffen, maar er zijn nog veel meer constructies van dit materiaal die handig zijn en ook nog eens leuk zijn voor het oog.

Een houten ondergrond

Als je denkt aan een houten constructie voor je tuin, kan je natuurlijk de lucht in. Maar hout is ook zeer geschikt als ondergrond voor je tuin. Wil je graag eens iets anders dan tegels of een gazon? Dan zijn houten vlonders natuurlijk ook een optie. Dit geeft een prachtige sfeer aan je terras. Het kost even wat tijd en moeite om ze te leggen, maar doordat de grond eerst behandeld wordt, heb je ook geen last meer van onkruid. Kan je dat ook weer van je takenlijst strepen.

Een eilandje in je tuin

Heb je een grote ruimte achter je tuin? En wil je graag meer mogelijkheden om te kunnen zitten? Maak dan een eilandje in je tuin met behulp van een pergola of prieel. Met deze houten overkapping kan je alle kanten op. Je kan kiezen voor een open dak, een houten dak of doorzichtige golfplaten. Om het plaatje helemaal compleet te maken, kan je een klimop laten groeien over de latten of de overkapping versieren met lichtjes en lantaarns.

Tijd voor actie

Zijn je kinderen niet weg te krijgen achter de computer? Maak van de tuin een speelparadijs en die vierkante ogen zijn verleden tijd. Met hout maak je eenvoudig een schommel. Knoop bijvoorbeeld een schommel aan een stevige boomstronk en zet het vast met haken. Of bouw samen met je kinderen een boomhut of een speelhuis. Niet alleen een leuke activiteit om samen aan te pakken, maar ook nog eens heel leerzaam. Tuinhout kopen kan heel eenvoudig online.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden