Bomen en struiken in tuinontwerp? Denk aan onderhoud!

Geplaatst op

De tijd rondom het verhuizen is altijd een extreem drukke periode. De nieuwe keuken, banken en stoelen zijn online besteld om de begane grond op te vullen. Over een tijdje staat alles lekker knus ingericht en kan er eindelijk geleefd worden in je nieuwe huis. Binnen in huis heeft alles een plek gekregen en nu is het dan eindelijk tijd om de tuin te ontwerpen, je hebt al veel ideeën in je hoofd maar weet nog niet precies hoe je dit het beste kunt inrichten. Je wilt graag een rustgevende tuin met passende bomen en struiken die bij het totale ontwerp passen. Maar hoe ga je dit indelen? In dit artikel kan je inspiratie opdoen voor het ontwerpen van je nieuwe tuin.

 

rustgevende combinatie met veel Groen

Tegenwoordig worden de tuinontwerpen steeds moderner. Mensen willen in hun tuin een combinatie van natuurstenen en plantjes en struiken die daar juist op aansluiten. Het materiaal dat gekozen wordt is sterk bepalend voor de inrichting van de tuin, door het gebruik van de juiste materialen kan de juiste structuur aangebracht worden in het ontwerp om de perfecte sfeer te creëren. Limestone is een voorbeeld van een natuurlijke tegel, door deze soort te combineren met plantjes en bomen krijgt je tuin een unieke natuurlijke uitstraling. De tuin wordt op deze manier de perfecte omgeving om tot rust te komen in de warmere zomermaanden. Deze kleur tegel is goed te combineren met de kleur groen en daarom kunnen er genoeg plantjes en bomen geplant worden. Hiervoor moet er wel een goed beplantingsplan ontworpen worden, dit speelt een essentiële rol bij het totale plaatje.

 

Onderhoud aan tuin

Ben je van plan om een aantal bomen te planten in je tuin? Denk dan ook eens na over al het onderhoud en extra tuinieren dat jaarlijks moet gebeuren. Vooral tijdens de herfstperiode hebben we Nederland last van de afvallende bladeren. Een perfecte oplossing voor een tuin dat ingericht is met bomen is het gebruiken van een bladblazer, met deze blower heb je het perfecte product in huis om het onderhoud voor de tuin gemakkelijk te maken. Goede bladblazers zijn momenteel al voordelig te verkrijgen via online veilingen. Online kan er geboden worden op een populaire veilingsite.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden