Blote voeten op het tuinpad

Geplaatst op

Optimaal genot tussen flora en fauna

De zomer is een periode van in de tuin genieten. Vrienden komen barbecueën, de kinderen genieten van hun speeltoestellen, genieten van de avondzon op je eigen terras. De tuinwerkzaamheden blijven beperkt tot water geven en onkruid wieden. Het zaaiseizoen zit erop, en voor diegenen met een moestuin is het nu oogsten geblazen. En wat is er heerlijker dan in contact staan met de natuur? Kick de schoenen uit en loop op blote voeten de tuin in.  Probeer over het grindpad te lopen en haal opgelucht adem wanneer je de grasmat bereikt. Voel je de grassprieten tussen je tenen piepen?

 

Experts aan het woord

Regelmatig blootsvoets lopen is goed voor lijf en leden. Je schoenen nu en dan laten staan helpt je voet om natuurlijker te bewegen. Soms wordt het fenomeen “aarden” of  “earthing” genoemd. Je schoenen nu en dan laten staan helpt je voet om natuurlijker te bewegen. En dat is heus allang niet meer exclusief iets voor de zogenaamde hippies. Tot die groepering behoren ook beroemdheden. Katy Perry, Britney Spears en Angelina Jolie en Joss Stone worden bijvoorbeeld vaak blootsvoets gespot.

 

Voor alles een eerste keer

Loop je niet vaak op blote voeten? Probeer het dan eerst binnenshuis vooraleer je de oneffenheden van je tuin opzoekt. Op een lekker zachte houten vloer van Esco vloeren bijvoorbeeld. Let wel op dat je jouw tenen niet aan een stoel, bad of radiator stoot. Wist je dat er speciale blotevoetenpaden in Nederland en België bestaan? Da’s plezier voor de hele familie!\

 

Zijn er nadelen aan blootsvoets lopen?

De kans op verwonding ligt natuurlijk iets hoger, zeker wanneer je geen of weinig eelt op je voeten hebt staan. Personen met een infectieziekte kunnen in dat geval beter de schoenen aanhouden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden