Alles wat jij moet weten over de beukenhaag

Geplaatst op

De beukenhaag is inmiddels een van de meest populaire hagen in Nederland en dit is uiteraard niet zonder reden. In dit artikel wordt gekeken naar alle voordelen die de beukenhaag te bieden heeft ten opzichte van alternatieven en daarnaast leer je ook bepaalde zaken kennen over de beukenhaag die je voorheen niet wist.

Brown Hedgehog on Grass 

Gebruik

Allereerst is de beukenhaag op verschillende manieren te gebruiken. Zo zullen meerdere bedrijven jou de vraag stellen of je het bijvoorbeeld voor de sier wilt gaan gebruiken of dat het een functie moet hebben. In dit laatste geval moet je vooral denken aan erfafscheiding of de omlijsting van je tuin. In beide gevallen zal de beukenhaag echter perfect staan. 

Verschillende soorten beukenhagen

Net als veel planten bestaan er uiteraard ook veel verschillende soorten beukenhagen. Ik zal even de twee meest voorkomende beukenhagen voor je op een rij zetten, zodat je een duidelijk beeld hebt van wat welke haag nou precies inhoudt:

 

  • Groene beukenhaag – Fagus Sylvatica

De groene beukenhaag wordt ook wel de Fagus Sylvatica genoemd. Deze haag heeft in de zomer een mooi, groen blad en verkleurt in de herfst naar een passende, herfstbruine kleur. Deze haag zal nooit zijn blad verliezen en je zal dus altijd een mooie, volle haag houden.


  • Rode beukenhaag – Fagus Sylvatica Atropunicea

De andere variant van de beukenhaag heeft rood blad en wordt dus Fagus Sylvatica Atropunicea genoemd. Deze haag groeit minder snel dan de groene haag, maar geeft jouw tuin wel een wat warmere uitstraling door de rode gloed over het blad. In de zomer hebben de bladeren van de rode haag een rode, paarsachtige kleur, die in het najaar langzaam verandert in een warme bruinrode tint. Aan het einde van de winter worden de bladeren nog iets lichter en in het voorjaar verschijnen er nieuwe, volle bladeren. Op deze manier blijft de rode beukenhaag het gehele jaar mooi. 

Wanneer plant je een beukenhaag?

Nu je hebt besloten dat een beukenhaag misschien wel een hele goede keuze is, is het handig om te weten wanneer je deze mooie haag nu eigenlijk moet planten. 

Wanneer jij de haag plant tussen de maanden oktober en april zit de haag in zijn rustperiode. Dit is het beste moment om de haag in het voorjaar lekker geleidelijk van start te laten gaan. De kans op overleving is bij beukenhagen op deze manier vele malen groter. Denk hier dus aan wanneer je daadwerkelijk besluit deze mooie haag aan te schaffen.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden