Deze accutuingereedschappen zijn onmisbaar voor elke tuinliefhebber

Geplaatst op

Accutuingereedschappen worden steeds populairder onder tuinliefhebbers. Logisch, want tuingereedschappen op accu kennen veel voordelen ten opzichte van andere soorten tuingereedschappen. Ze zijn milieuvriendelijk, gemakkelijk te hanteren, onderhoudsarm en bovendien aanzienlijk veiliger dan tuingereedschap met snoer en/of tuingereedschap op brandstof. Wij hebben een aantal tuingereedschappen op accu op een rijtje gezet die onmisbaar zijn voor elke tuinliefhebber.

Accu heggenschaar

Je kent het vast wel, de worsteling met het snoer elke keer als je de heg wilt snoeien met een elektrische heggenschaar. Het snoer kan in de weg zitten en je flink belemmeren in je bewegingen. Een te kort snoer kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je het laatste stukje van de heg net niet goed kunt snoeien. Heb je een heggenschaar op benzine? Dan kunnen de zware benzinelucht, het lawaai en het steeds opnieuw bijvullen van de benzinetank een behoorlijke ergernis vormen. Door te kiezen voor een accu heggenschaar zijn al deze ergernissen verleden tijd. De accu’s van accu heggenscharen gaan lang mee, waardoor je zorgeloos jouw hele heg kunt snoeien. Gaat de accu toch leeg? Door minimaal twee accu’s aan te schaffen kunnen de werkzaamheden dan alsnog voortgezet worden. Accu heggenscharen zijn gemakkelijk te hanteren, maken aanzienlijk minder lawaai dan heggenscharen op benzine, stoten geen schadelijke uitlaatgassen uit en zijn bovendien onderhoudsarm. Met een accu heggenschaar is het snoeien van jouw heg een fluitje van een cent.

Accukruiwagens

Een relatief nieuwe uitvinding op het gebied van accu tuingereedschappen is de accukruiwagen. Een accukruiwagen is een kruiwagen die rijdt op een accu. De duurdere modellen hebben zelfs een bak die werkt op een accu, waardoor ook het kiepen automatisch gaat. Gewone kruiwagens zijn moeilijk in bedwang te houden, waardoor ze erg belastend zijn voor rug en schouders. Zowel het rijden met de kruiwagen als het omkiepen ervan zijn ergonomisch onverantwoord. Door te kiezen voor een accu kruiwagen wordt het rijden met een kruiwagen makkelijker. Kies je voor een duurdere accukruiwagen? Dan hoef je ook het leegkiepen van de kruiwagen niet meer uit te voeren. Met een accukruiwagen worden de zwaardere werkzaamheden in de tuin een stuk sneller en gemakkelijker uitgevoerd.

Accugrasmaaiers

Naast accu heggenscharen en accukruiwagens zijn er ook grasmaaiers op accu verkrijgbaar. Grasmaaiers op accu zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende uitvoeringen en formaten. Ze maken minder lawaai dan gewone grasmaaiers, zijn gemakkelijk in gebruik en behoeven weinig onderhoud, waardoor ook het maaien van het gazon snel en milieuvriendelijk kan worden uitgevoerd.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden