5 redenen waarom je lavendel in je tuin moet hebben

Geplaatst op

Lavendel is een kleurrijke en geurige plant. Er worden ook heel wat geurproducten met lavendel geur gemaakt. Lavendel staat ook prachtig in je tuin. Wist je dat lavendel een makkelijke plant is om te verzorgen? Wil je lavendel kopen? Dat kan vaak gewoon bij je plaatselijke tuincentrum of je bestelt het eenvoudig online! Lees hier meer redenen en voordelen van lavendel in je tuin. 

Makkelijk te onderhouden

Voor de mensen die niet per se groene vingers hebben of geen zin hebben om veel tijd in hun tuin te steken is lavendel ideaal. Het is namelijk een erg makkelijke plant om te verzorgen. Wel raden we aan de plant na de bloei in het najaar mooi in vorm te snoeien. Zo behoud je lavendelplant de juiste vorm. Lavendel kan prima tegen een droge grond.

Trekt vlinders en bijen 

Wil je de bijen een handje helpen en vind je het leuk om mooie vlinders, hommeltjes en bijen in je tuin te hebben? Ook dan is lavendel een geschikte plant. Lavendel zit vol met nectar waar insecten op af komen. Bang voor insecten? Geen stress, ze zijn echt hard aan het werk met de lavendelplant en komen niet zo snel jou kant op. 

Bloeit elk jaar 

Lavendel kan goed tegen droogte en is te planten in de grond of gewoon in een pot. Ook in de winter kan deze mooie paarse rakker tegen een stootje. Lavendel is verkrijgbaar in meerdere kleuren namelijk, paars, roze, wit en donkerblauw. 

Een ideale borderplant 

Lavendel kun je ideaal gebruiken als border. Combineer hem desgewenst met buxusplantjes of andere grassoorten. Prachtig! 

Heerlijk ruikende bloemen

Lavendel ruikt erg lekker. Wanneer je lavendel in je tuin hebt staan, kun je makkelijk zelf geurzakjes maken en verspreiden in je huis. Gerelateerde berichten

Wat doet een hovenier Eindhoven zoal?

Een hovenier is een professional die zich bezighoudt met het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen, parken en andere groene ruimtes....

Lees meer

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden