3 typen natuursteen die geschikt zijn voor een graf

Geplaatst op

Het kiezen van een grafsteen is iets waar je goed over na moet denken. Doordat grafstenen 24/7 worden blootgesteld aan alle weersomstandigheden is niet elke typen steen geschikt om ook echt een grafsteen te zijn. Je wilt uiteraard dat de grafsteen zo lang mogelijk mooi blijft en er zo min mogelijk onderhoud nodig is. Natuursteen is een veelgebruikt materiaal om grafstenen en monumenten mee te maken. Toch is niet lk typen natuursteen geschikt als grafsteen. Lees meer voor de meest gebruikte typen natuursteen voor grafmonumenten. 

Een grafsteen van graniet

Graniet is een typen natuursteen dat zeer geschikt is als grafsteen. Een grafsteen van graniet kan tegen vorst en zuur en is slijtvast. De levensduur van de granieten grafsteen verleng je door de steen te laten polijsten. Door de steen te polijsten komt er een mooi glanzend laagje op de steen, die mooi en schoon blijft doordat vuil zich hier niet aan vast kunt hechten. Een grafsteen van graniet is dus zeer onderhoudsarm. 

Een grafsteen van hardsteen 

Een grafsteen van hardsteen is ook een optie. Dit typen steen wordt al jaren gebruikt voor grafmonumenten, maar zijn minder onderhoudsvriendelijk dan graniet. Hardsteen bevat namelijk veel kalk. Ondanks dat hardsteen een kwalitatief sterke steensoort is, kan het door de weersinvloeden, zoals zure regen hier en daar wat worden aangetast en heeft de steen om er mooi uit te blijven zien onderhoud nodig. 

Een grafsteen van Cristallino

Een steen met een structuur van vele kristallen is de Cristallino. De Cristallino is zeer geschikt voor een grafsteen en is verkrijgbaar in vele verschillende kleuren, zoals wit, groen, roze en blauw. Elke steen is uniek. Het nadeel ook bij de Cristallino is dat er veel kalk in de steen zit, waardoor het niet heel goed tegen de (zure) regen kan. Daarom moet je ook een grafsteen van Cristallino goed onderhouden. 

 

Meer weten over grafstenen van natuursteen of wil je kijken welke grafstenen er aangeboden worden? Bekijk dan eens de website van alphanatuursteen.nl 

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over hoveniersonderwerpen in onze informatieve blogs.

Contactgegevens

Via info @ hoveniersbedrijfleek.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden